13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Marquez wil Dakar op motor doen

Meervoudig wereldkampioen wegrace Marc Marquez is een groot fan van de Dakar-rally. Hij volgt het spektakel jaarlijks op televisie, maar heeft onlangs laten doorschemeren ooit zelf mee te willen doen. Hoe? Op de motor vanzelfsprekend. Valentino Rossi, die volgens de geruchten in 2020 aan de rally wil deelnemen, heeft naar verluidt juist een voorkeur voor de auto.

Liefdesverklaring
Marquez brengt in een blog een ode aan de zwaarste rally ter wereld. ‘Het is een hele zware beproeving en ik ben onder de indruk van de capaciteiten en uithoudingsvermogen van de deelnemers.’ De Spanjaard ontmoette kampioenen als Nani Roma en Marc Coma. ‘Het uitrijden van Dakar is al moeilijk, maar als je hem wint ben je een geweldige rijder.’ De liefdesverklaring is nog niet over: ‘Wat Dakar extra speciaal maakt zijn alle uitdagingen waarmee deelnemers worden geconfronteerd. Alle verschillende en onvoorziene situaties die op je pad komen, maken het de zwaarste test ter wereld.’

Toch in de auto?
Marquez vraagt wel om geduld. Zo lang hij racet in de MotoGP zit een gevaarlijke rally als Dakar er niet voor hem in. Waarschijnlijk ziet Honda het niet zitten, maar de kleine Spanjaard wil zich ook gedegen voorbereiden. ‘Het is geen zondags ritje, je moet trainen op navigatie, techniek en op conditie.’ Marquez rijdt de rally als pure liefhebber het liefst op een motorfiets, maar als het dan toch in een auto moet dan wil hij broer Alex meenemen als bijrijder. ‘Het moet mooi zijn om te zien hoe we het samen doen.’

Foto: 2Snap

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen