zondag 21 april 2024

Eindelijk: benzineprijs gedaald

Anderhalve maand vertelden we in dit artikel al dat het nog even kon duren, maar nu is de benzineprijs aan de pomp eindelijk gedaald. De afgelopen weken is de benzineprijs steeds iets gedaald, en nu liggen alle brandstofprijzen dan ook echt 10 cent lager dan begin deze zomer het geval was.

De gemiddelde prijs aan de pomp voor een liter Euro95 is vandaag 1,73, terwijl dat een week geleden nog 1,76 was en aan het begin van de zomer nog 1,85. Kijken we over langere tijd terug dan is de daling nog meer duidelijk: in oktober 2012 was de gemiddelde prijs van Euro95 namelijk 1.90 per liter!

Afgelopen zomer kostte een vat ruwe olie nog 115 dollar, vandaag brengt een vat nog maar 85 dollar op. De sterk toegenomen winning van schalieolie en de afgenomen globale vraag naar olie zijn de belangrijkste veroorzakers van deze daling.

Er wordt verwacht dat de daling nog flink gaat doorzetten, al is dat afhankelijk van teveel factoren om daar een bindende uitspraak over te doen. Zo speelt de brandhaard in het Midden-Oosten een belangrijke rol en is zelfs het conflict Oekraïne-Rusland belangrijk. Hoe dan ook: de daling zal gestaag gaan en in verhouding met de actuele olieprijzen zal de prijs aan de pomp slechts na-ijlen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen