Eindelijk: benzineprijs gedaald

Anderhalve maand vertelden we in dit artikel al dat het nog even kon duren, maar nu is de benzineprijs aan de pomp eindelijk gedaald. De afgelopen weken is de benzineprijs steeds iets gedaald, en nu liggen alle brandstofprijzen dan ook echt 10 cent lager dan begin deze zomer het geval was.

De gemiddelde prijs aan de pomp voor een liter Euro95 is vandaag 1,73, terwijl dat een week geleden nog 1,76 was en aan het begin van de zomer nog 1,85. Kijken we over langere tijd terug dan is de daling nog meer duidelijk: in oktober 2012 was de gemiddelde prijs van Euro95 namelijk 1.90 per liter!

Afgelopen zomer kostte een vat ruwe olie nog 115 dollar, vandaag brengt een vat nog maar 85 dollar op. De sterk toegenomen winning van schalieolie en de afgenomen globale vraag naar olie zijn de belangrijkste veroorzakers van deze daling.

Er wordt verwacht dat de daling nog flink gaat doorzetten, al is dat afhankelijk van teveel factoren om daar een bindende uitspraak over te doen. Zo speelt de brandhaard in het Midden-Oosten een belangrijke rol en is zelfs het conflict Oekraïne-Rusland belangrijk. Hoe dan ook: de daling zal gestaag gaan en in verhouding met de actuele olieprijzen zal de prijs aan de pomp slechts na-ijlen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.