dinsdag 16 april 2024

Eindelijk meer over de Z800

Na de prima verkopende Z750 presenteert Kawasaki vandaag op de Intermot het nieuwste model in de Z-serie, de langverwachte Z800. Meteen duidelijk wordt dat de Z800-ontwerpers de vrije hand hebben gekregen want het is overduidelijk een nieuw model, waarbij vooral de scherpere lijnen opvallen.

Een grotere boring verhoogt de cilinderinhoud van 748cc naar 806cc. Goed nieuws is verder dat het koppel bij laag toerental is toegenomen. De vermogensafgifte moet daarnaast flink verbeterd zijn. Nieuwe vering en remmen en het slankere design dragen volgens Kawasaki allemaal bij aan verbeterde rijprestaties. Een nieuw ontworpen instrumentenpaneel met multifunctioneel LCD-display en een toerenteller met oplichtende streepjes maakt de Z800 af.

Er komt ook een ZR800C/D-variant. Dit is een versie met minder vermogen, speciaal voor Europa (nieuwe rijbewijsrichtlijnen)
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen