Eindelijk meer over de Z800

Na de prima verkopende Z750 presenteert Kawasaki vandaag op de Intermot het nieuwste model in de Z-serie, de langverwachte Z800. Meteen duidelijk wordt dat de Z800-ontwerpers de vrije hand hebben gekregen want het is overduidelijk een nieuw model, waarbij vooral de scherpere lijnen opvallen.

Een grotere boring verhoogt de cilinderinhoud van 748cc naar 806cc. Goed nieuws is verder dat het koppel bij laag toerental is toegenomen. De vermogensafgifte moet daarnaast flink verbeterd zijn. Nieuwe vering en remmen en het slankere design dragen volgens Kawasaki allemaal bij aan verbeterde rijprestaties. Een nieuw ontworpen instrumentenpaneel met multifunctioneel LCD-display en een toerenteller met oplichtende streepjes maakt de Z800 af.

Er komt ook een ZR800C/D-variant. Dit is een versie met minder vermogen, speciaal voor Europa (nieuwe rijbewijsrichtlijnen)
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?