woensdag 24 april 2024

Elefantentreffen 2013

De Bundesverband der Motorradfahrer e.V. (BVDM) organiseert het traditionele Elefantentreffen van 1-3 februari. Ook dit jaar is de locatie Loh/Thurmangsbang Solla. Het terrein is een natuurlijk keteldal in het midden van het Beierse Woud. Motorrijders en omwonenden gaan uitstekend met elkaar om, sinds in 1989 dit treffen voor de eerste keer in de ‘Hexenkessel’ van het dorpje Loh wordt gehouden. In Duitsland de A3 richting Passau volgen tot de afritten Hengersberg of Garham, van waaruit alle hoofdroutes naar het terrein door middel van wegwijzers makkelijk te vinden zijn. Entree € 20. Voor leden van BVDM en FEMA € 12.

Het Elefantentreffen is het meest traditionele en het grootste (>5000 deelnemers) wintertreffen in Europa. Een biertent of band en dergelijke zul je hier niet vinden. Om overleden motorrijders te kunnen herdenken, heb je de mogelijkheid om de jaarlijkse fakkeloptocht met mis bij te wonen. Omdat het Elefantentreffen van oudsher een motorfietstreffen is, zijn auto's, busjes, campers etc. niet toegestaan (ook niet voor laden en lossen). Parkeerplaatsen voor auto's e.d. zijn pas op een afstand van 5 km beschikbaar. Alle daarbinnen gestalde voertuigen zonder vergunning zullen worden weggesleept (duur geintje, bij onze oosterburen).

Meer informatie: www.bvdm.de

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen