Elektrische auto’s? Harley…? Echt.

Harley-Davidson is echt, echt serieus bezig in de elektrische autosport te stappen. Het bedrijf is nu sponsor van een Formule E-team. Marc McAllister, VP van H-D, zegt dat hij zeer enthousiast is over de samenwerking met het Envision Virgin Racing Formula E team

‘We gaan een driejarige verbintenis aan met Envision Virgin Racing om hun team te ondersteunen. Het weerspiegelt hun technologie en passie voor EV-racing met onze toewijding en passie voor de EV-motoren,’ aldus McAllister. Hij zegt verder dat Harley een leidende rol wil spelen op het vlak van elektrische motorfietsen.

Interessant idee, maar als dat echt zo is, heeft Harley nog heel wat terrein in te halen. De concurrentie van Energica, Zero Motorcycles en Lightning overtreffen met hun motoren Harley’s elektrische vlaggenschip de LiveWire.

Sylvain Filippi, directeur en CTO van Envision Virgin Racing, zegt dat het team enthousiast is om te laten zien waartoe een elektrisch voertuig in staat is. ‘Tot nu toe hebben we het op vier wielen gedaan, maar we kunnen niet wachten om hetzelfde te doen op twee wielen,’ zegt hij. ‘De gevolgen van de samenwerking kunnen groot zijn. Het zou het begin kunnen zijn van Harley’s aanwezigheid in de elektrische motorsport. En dat is iets wat ik persoonlijk graag zou willen zien.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?