En wéér wordt de motorfiets vergeten!

November wordt een horrormaand op de weg, zo lezen we vanochtend op de website van het Algemeen Dagblad.

November is sowieso al een drukke maand omdat bijna niemand vrij neemt in deze tijd. Niet zo gek natuurlijk met de herfstvakantie net achter de rug en de kerstvakantie aanstaande. Daarnaast speelt het weer vaak een weinig positieve rol bij de verkeersdrukte. Tel daarbij de wintertijd op en het is bingo. Gemiddeld zijn er alleen al 324 ongevallen per dag in deze maand. Daarnaast zijn er paar ingewikkelde werkzaamheden. Ellende dus.

De ANWB springt handig in op dit ‘dreigende nieuws’ en komt met vijf tips plus zelfs een supertip om files te ontwijken, bedacht door ANWB-filelezer Bianca Damink. Iemand met ervaring dus. Haar tips zijn dan ook zeker niet slecht, alleen er wordt wederom met geen woord gesproken over het grote voordeel van de motor in dit soort omstandigheden. Bizar!

Bij Tip 3 komt ze overigens heel dichtbij maar een eclectische scooter kunnen wij helaas toch niet goed rekenen…

Overigens zijn wij de laatste om te roepen dat op de motor tussen de file doorrijden ontspannen of zorgeloos is. Iedereen heeft ooit minimaal een oei moment gehad, maar samen staan we sterk. Daarom zijn we erg benieuwd naar jullie tips om veilig door de file heen te rijden.

Deel ze hieronder en help elkaar.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.