Energica komt met inruilplan

Elk jaar op de EICMA komen fabrikanten met de motoren voor het komende modeljaar. Interessant om te zien wat de nieuwe ontwikkelingen zijn. Misschien pas van toepassing in de verre toekomst, maar ook elektrisch vervoer hoort bij deze ontwikkelingen. 

Er is al veel keuze in dit segment, zoals je kunt lezen in MOTO73 nummer 18. Toch was er tot voor kort weinig duidelijk over de inruilwaarde. Een grote speler hierin, Energica, komt nu met een voorstel wat hier enige duidelijkheid in geeft. De fabrikant komt namelijk met een inruilplan voor hun modellen. Inruilwaarde inschatten gebeurde bij ‘normale’ fabrikanten ook al, maar voor de elektrische motormarkt is dit vrij innovatief. Het voorstel geldt zowel voor de ‘superbike’ van Energica (de Ego) als de naked (de Eva). 

Het plan is dat je na twee jaar mag kiezen tussen twee opties. Bij de aanschaf van een nieuwe Energica krijg je als inruilwaarde 50% van de nieuwprijs van de dealer plus €6000 van Energica zelf. De tweede optie is een soort ‘supergarantie’ op de batterij van 100.000 km of vijf jaar. Met een actieradius van 100 kilometer (bij 100 km/u) zal men eerder aan die vijf jaar komen dan aan de 100.000 kilometer. Maar al met al een interessante move.

Om die 100.000 kilometer te halen zul je behoorlijk lang naast het stopcontact moeten staan. De Italianen beloven te werken aan een beter oplaadnetwerk. Dit doen zij door met partners te investeren in oplaadpunten. Ongetwijfeld horen we er meer over op de EICMA. Energica kondigt aan daar ook met een nieuw model te komen. Het gaat hier echter om een concept en meer is er nog niet over bekend. Op de EICMA hopelijk meer nieuws!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.