donderdag 25 april 2024

Bo Bendsneyder finisht als derde

De Moto3-race in Maleisië dit weekend was er om meerdere redenen één om niet meer te vergeten. Bo Bendsneyder wist als derde te finishen. Francesco Bagnaia won de race en Jakub Kornfeil kwam als tweede over de finish in een race die we behoorlijk bizar kunnen noemen. Maar veertien van de 34 rijders haalden de eindstreep.

Er waren meerdere crashes in de eerste ronden. De race duurde eigenlijk 18 ronden maar werd stilgelegd na de 14de.  Op dat moment reed Bo als tweede, maar volgens de reglementen telt de positie in de ronde ervoor. “Ik ben niet echt blij dat ik werd teruggezet op de derde plek, maar we hebben het podium en dat is geweldig”, aldus Bo. Het is de podiumplaats voor de Nederlander, eerder werd Bendsneyder derde op Silverstone.