dinsdag 16 april 2024

Collectie klassieke motoren ontdekt in Japan

Er is een aanzienlijke collectie klassieke Japanse en Europese motoren gevonden op een onbekende locatie in Japan. Het gaat om ongeveer 40 motoren. De meeste motoren lijken uit de jaren ’80 en jaren ’70 te komen.

Je zou kunnen denken dat de schuren of andere gebouwen waarin je vintage fietsen kunt vinden opraken, nu we aan het eind van 2022 staan – maar blijkbaar heb je het mis. Neem de Japanse publicatie Young Machine, die onlangs werd getipt over een verzameling vintage fietsen in een pakhuis, ergens in het westen van Japan.

Duiker ontdekt motorschatten in het Comomeer

In totaal zijn er ongeveer 40 fietsen gevonden, en de meeste lijken uit de jaren 80 en eind jaren 70 te komen. Vele zijn Japans, hoewel er een paar uitzonderingen zijn, waaronder een Ducati 500 Sport Desmo. Er zijn een aantal Kawasaki’s, waaronder een GPZ750R, een GPZ1000RX en een GPZ1100. Andere motoren zijn een Suzuki RG50 Gamma, een Suzuki Hustler 400, een Honda Nobio bromfiets uit 1973, en een heleboel andere motoren, scooters, en alles daartussenin.

Hoewel Young Machine de locatie van deze voertuigen niet bekend wilde maken, vermeldde het wel dat de locatie een magazijn is, en dat het vroeger een motorzaak was. Sinds de sluiting van de winkel staan al deze motoren te verstoffen, in afwachting dat iemand ze ooit ontdekt werden.

Het is onduidelijk waar deze collectie zal eindigen, of wat er met deze motoren zal gebeuren is nog niet bekend.

Bron: RideApart / Young Machine

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen