dinsdag 21 mei 2024

Driftlegende Ken Block overleden na ongeval

Rallyrijder en driftlegende Ken Block is overleden na een ongeval met een sneeuwscooter. Het ongeluk met de sneeuwscooter vond gisteren, 2 januari 2023, plaats in de streek Mill Hollow.  Zoals gemeld door de Sherriff van Wasatch County, ontvingen zij een noodoproep rond 14.00 uur. Blijkbaar was Ken Block van een steile helling afgegaan en met de sneeuwscooter gevallen. Volgens de eerste berichten kantelde de sneeuwscooter bovenop hem en raakte hij zo zwaar gewond dat hij ter plaatse aan zijn ernstige verwondingen bezweek. Volgens het rapport van de Sherriff was hij met een groep onderweg, maar niet op het moment van het ongeluk.

Foto: Instagram Ken Block

Enorme collectie klassieke Japanse en Europese motoren ontdekt

De Hoonigan Racing Devision nam op hun site afscheid van Ken Block met de volgende woorden (vertaald):

‘We betreuren het ten zeerste dat Ken Block vandaag is overleden bij een ongeval met een sneeuwscooter. Ken was een visionair, een pionier en een icoon. En, het belangrijkste, een vader en echtgenoot. Hij zal erg gemist worden. Respecteer alstublieft de privacy van de familie terwijl ze rouwen.’

Ken Block werd slechts 55 jaar en laat een vrouw en drie kinderen achter. Hij reed rally en werd drie keer tweede in het Amerikaanse rallykampioenschap. Hij scoorde tussen 2007 en 2018 18 WRC-punten in het World Rally Championship (WRC).

De meeste mensen kennen hem echter van zijn spectaculaire driftvideo’s, waarmee hij de sport gymkhana populair maakte.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

  1. Zwarte dag voor een petrolhead als ik. Wat maakte die man mooie filmpjes van een wagenbeheersing, niet normaal!

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen