EU-lidstaten hebben moeite met APK

EU-lidstaten hebben terughoudend gereageerd op plannen uit Brussel voor méér APK, de periodieke technische keuring van voertuigen. De landen snappen de noodzaak van zulke controles maar ze voelen gelukkig niets voor een hogere frequentie of een uitbreiding naar motorfietsen en caravans. Minister Melanie Schultz (Milieu) uitte tijdens een vergadering met collega's in Luxemburg 'ernstige bedenkingen'. Een toch wel pittige term voor politica.

Volgens de VVD-bewindsvrouw wegen bij veel APK-voorstellen uit Brussel de voordelen voor verkeersveiligheid en milieu niet op tegen de hoge kosten voor burgers en bedrijfsleven. "Zulke extra lasten zijn zeker in deze economisch onzekere tijden moeilijk te rechtvaardigen", zei ze.

Schultz wees ook op de weerstand in de Tweede Kamer ‘tegen de vergaande Brusselse bemoeienis’. Volgens haar voedt de Europese Commissie met de voorstellen ‘helaas vooral de Eurosceptici, niet de verkeersveiligheid’.

De Duitse minister Peter Ramsauer (Verkeer) noemde de voorgestelde jaarlijkse APK voor oudere auto's een typisch voorbeeld van regelzucht. Een meerderheid van de lidstaten wees op de bijeenkomst een verplichtende verordening uit Brussel af. De landen vinden een richtlijn voldoende. Zij hebben dan meer vrijheid om rekening te houden met de nationale omstandigheden.

Bron: Nu.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?