Eurocommissaris erkent APK-petitie

De Federation of European Motorcyclists' Associations (FEMA) heeft een brief ontvangen van niemand minder dan de vice-voorzitter van de Europese Commissie en commissaris voor Transport, Siim Kallas. Leuk maar wat moeten wij daarmee? Veel! Met deze correspondentie erkent de Commissie de overdracht die plaatsvond op 14 oktober 2011 in Brussel, toen vertegenwoordigers van FEMA-organisaties petities afleverden op het hoofdkantoor in het Berlaymont-gebouw. De MAG kon maar liefst 26.386 handtekeningen van Nederlandse motorrijders overhandigen.

De handtekeningenacties waren een reactie op de openbare raadpleging die via internet werd gehouden van juli tot september 2010, waarin de Europese Commissie burgers vroeg naar hun mening over de uitbreiding van de verplichte inspecties op motorfietsen. In landen waar de inspecties niet verplicht zijn voor motorfietsen, waaronder Nederland, zijn motorrijders onmiddellijk in actie gekomen.

Nog mooier, Kallas bevestigde dat zijn personeel nog steeds werkt aan de herziening van de wetgeving rond de technische inspecties. Een verplichte 'APK' voor alle gemotoriseerde tweewielers is nog steeds een mogelijkheid in dit stadium, ook al is er niets gelekt over voornemens van de Commissie tot nu toe. De commissaris heeft de belofte gedaan om terug te komen bij de FEMA om de kwestie te bespreken zodra dit actueel is. Wordt vervolgd…

Bron: MAG

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.