donderdag 8 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Update MCWW benefietcross

UPDATE 7-7-2011
De week heeft de voorzieningenrechter in Alkmaar geoordeeld dat de gemeente Heiloo de door MCWW aangevraagde evenementenvergunning, voor een Motorcross4Kika op het land van agrariër G. Meijer, op onjuiste gronden heeft geweigerd! Vrijwilligers van de organiserende club MCWW zijn intussen blijven ijveren om de Motorcross4Kika alsnog ergens in Noord-Holland te kunnen organiseren. De doorlopende inspanningen van de vrijwilligers lijken vruchten af te gaan werpen nu landbouwer Lambalk uit Wijdewormer bereid gevonden is om een deel van zijn land gratis beschikbaar te stellen voor het organiseren van een cross vóór begin september.

Het gemeentebestuur van Wijdewormer heeft inmiddels voor drie data in de zomer vergunningen verleend, deze zijn echter voor een andere locatie. Het bestuur van MCWW heeft helaas geen overeenstemming over een financiële vergoeding kunnen bereiken met de eigenaar van de locatie waarvoor deze vergunningen zijn afgegeven en zal nu proberen om de afgegeven vergunning aan te laten passen voor de kosteloos beschikbaar gestelde locatie van de familie Lambalk. Apart van de gemeentelijke evenementen vergunning is nog een ontheffing van Gedeputeerde Staten vereist.

Kortom, nog veel werk aan de winkel maar het lijkt de goede kant op te gaan!

BERICHT 9-5-2011
Het bestuur van MCWW heeft besloten om op korte termijn een procedure te starten bij de rechtbank in Alkmaar. Zodat de club alsnog de mogelijkheid krijgt om het evenement Motorcross4Kika in Heiloo af te dwingen.

De motorclub is van mening dat de aanvraag voor een evenementenvergunning op onterechte gronden is afgewezen door de gemeente Heiloo en vraagt de rechter om een nieuwe afweging plus ‘voorlopige voorziening’. De voorlopige voorziening moet het mogelijk maken dat de benefietcross, waarvan de
opbrengst uiteindelijk ten goede komt aan Kika, alsnog op één van de geplande datums kan plaatsvinden. MCWW heeft het evenement op de kalender staan voor 29 mei, met een uitwijkmogelijkheid naar een week later. Aangezien pas kort voor de geplande datum een uitspraak van de rechtbank is te verwachten, zal de club intussen gewoon doorgaan met  de voorbereidingen.

Geïnteresseerde sponsors voor het evenement kunnen zich nog steeds aanmelden. Mocht de cross in Heiloo definitief niet door gaan, dan zal de club een andere mogelijkheid zoeken om bij te dragen aan Motorcross4Kika. Meer informatie www.mcww.nl en www.motorcross4kika.nl.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen