vrijdag 3 februari 2023

Europese steden ontdekken op de motor? City Ride-Out!

Dat een motortrip ruimte in je hoofd creëert voor goede ideeën is genoegzaam bekend. Dat is dan ook precies wat er gebeurde toen de Rotterdammer Gideon Schipaanboord met een vriend uit de hoofdstad door Rotterdam reed. De bezoeker was zo onder de indruk van het ‘andere’ Rotterdam dat hij vanuit het zadel te zien kreeg, dat er bij Schipaanboord een lampje ging branden. Indachtig het lokale adagium geen woorden maar daden stroopte hij zijn mouwen op en maakte hij werk van het idee. Hij benaderde Harley-Davidson Benelux, dat direct enthousiast was en als partner van Schipaanboord de schouders onder het concept zette. Het resultaat is City Ride-Out, motor-citytrips door Europese steden aan de hand van ervaren lokale rijders. Deze week ging City Ride-Out van start in maar liefst 7 Europese steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen.

Opnieuw leren kennen

Gideon Schipaanboord vertelt: “Als stadse motorrijder ken je vaak plekken en weggetjes die andere mensen niet kennen. Toen ik merkte hoe flabbergasted die vriend van mij was toen ik hem ‘mijn’ Rotterdam liet zien, viel het kwartje. Ik vroeg me af waarom we niet ook andere rijders zouden kunnen inspireren om dichtbij huis op ontdekkingsreis te gaan en steden opnieuw te leren kennen. Zeker nu veel mensen dit jaar vakantie in eigen land vieren.”

Schipaanboord, die als drijvende kracht achter diverse Rotterdamse motorevenementen goed de weg weet in de Nederlandse motorwereld, ging aan het werk. Hij vertelt:“Ik deelde het idee met Anna Marie Deary van Harley-Davidson Benelux en zij begreep het meteen. Dat gevoel van samen rijden, nieuwe plekken ontdekken en nieuwe vrienden maken is natuurlijk precies waar Harley-Davidson voor staat. H-D werd partner in het project en daar ben ik heel trots op.”

De bedoeling van de City Ride-Outs is om weg te blijven van de standaard plekken uit de toeristenfolder, maar juist de andere, onbekendere kant van de stad te laten zien. Schipaanboord: “Al snel ging dit idee rondzingen en volgden ook vanuit andere landen enthousiaste reacties. Inmiddels staan Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen, Parijs, Barcelona, Berlijn, Londen en Boekarest op de rol. De City Ride-Out duur zo’n 2 tot 2,5 uur een kost EUR 40 p.p.”

Mooie steden, mooie verhalen

De voorrijders, door Schipaanboord ‘Ride-guides’ gedoopt, zijn ervaren rijders die hun stad kennen als hun broekzak en bovendien een mooi verhaal hebben. Zo ga je in Amsterdam op pad met een van de oprichters van Numbnut Motorcycles, in Londen met de jongste persoon ooit die solo op de motor de wereld rond reed en in Parijs met een bekende motorfotograaf. Uiteraard neemt Gideon Schipaanboord zelf Rotterdam voor zijn rekening. Omdat het wel echt een motorrit moet worden en geen historische tour, wordt er niet te vaak gestopt en blijven de feitjes en wist-je-datjes beperkt. Natuurlijk zit een stop bij een favoriete lokale koffie hotspot wel in het programma.

Eigen motor of liever een H-D huren?

City Ride-Outs staan open voor alle motoren, maar misschien is het wel het leukst om het op een Harley-Davidson te doen.

Harley-Davidson biedt als enige motormerk verhuurmotoren aan via zijn officiële dealers. Al vanaf EUR 100 per dag huur je een Harley. Dat is dus perfect als je geen motor hebt maar wel mee wil op een City Ride-Out. Of gewoon eens een dagje een Harley wil proberen. Het start- en eindpunt van de ride-out is overigens altijd de lokale H-D dealer.

Ga voor meer informatie naar www.cityrideout.com

Maikel Sneek
Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor Motor.NL offline en online samen.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen