Even peilen > APK

Hij is weer terug van bijna nooit weggeweest, het APK-plan voor motorfietsen. Het plan is nu om voor motorfietsen ouder dan vier jaar een periodieke keuring in te stellen, hetgeen zo’n 70 procent van het totale motorpark betreft in Europa en het geintje kost de Europese motorrijder 1,2 miljard per jaar.

Reden is veiligheid, cijfers vertellen echter dat ongevallen door technische gebreken zeer zeldzaam zijn. Feit is dat het ons geld gaat kosten als het voorstel goedgekeurd wordt, dus begint het wat te kriebelen onder motorrijders. Hoe denk jij over een APK?

APK voor motorfietsen
A. Onnodig, motorfietsen worden veel beter onderhouden dan auto’s.
B. Pure geldklopperij.
C. Het kan geen kwaad, want ik zie ze soms rijden…
D. Prima. Een mankementje kan op een motor dodelijk zijn.
E. Doe liever een APK voor motorrijders!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.