Even peilen > Betalen om te parkeren?

Overal in Nederland kan een motorfiets gewoon op het trottoir geparkeerd worden, mits wandelaars en invalidenwagens er geen hinder van ondervinden. De stelregel is dat er in ieder geval een vrije doorgang van 1,5 meter is. In Schiedam echter moet de motorrijder – ook op het trottoir – gewoon een parkeerkaartje kopen, ook al zijn er geen speciale voorzieningen getroffen en bovendien: waar laat je het kaartje? In Schiedam kun je een bekeuring teniet laten doen als je je parkeervergunning (€ 300,-) kunt tonen. Blijf je lekker bezig… Betalen om te parkeren, hoe denken jullie erover?

A. Terecht, met een auto betaal je ook.
B. Belachelijk, zeker omdat er geen speciale parkeervoorzieningen zijn.
C. Onmogelijk, je kunt nooit controleren of betaald is. Zo’n kaartje waait gewoon weg.
D. Overdreven, een motor neemt nauwelijks ruimte in.
E. Mooi! Ik struikel altijd over die motorfietsen.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.