13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Ewan McGregor: ‘LiveWire stond tijdens Long Way Up zonder sap’

Ewan McGregor was te gast bij Jimmy Fallon’s Tonight Show. Het gesprek ging ook over het laatste avontuur Long Way Up, die hij samen met Charley Boorman reed. De huzarentocht ging op Harley-Davidson LiveWires van Ushuaia (Argentinië) naar Los Angeles.

https://youtu.be/LIytmXPQJaM

In het gesprek met Jimmy Fallon geeft McGregor toe dat ze bij willekeurige huizen moesten stoppen om de LiveWires op te laden. ‘We kampeerden soms in de tuin en dan sloten we de LiveWires aan. Dat moest een voor een omdat anders de kans bestond dat de zekeringen zouden doorslaan. Wat natuurlijk hoogst gênant zou zijn.’

‘Ik werd een paar keer gesleept. Ik was wel de enige, Charley kwam nooit zonder sap te staan. Hij houdt bij hoog en bij laag vol dat hij een betere rijder is dan ik. Dat zou ook heel goed kunnen. Een paar keer hield ik me vast aan een auto… je slaat je hand om een raamstijl en laat je gewoon voortslepen!”

De rit was soms controversieel toen geruchten de ronde deden over dieselauto’s die het team volgden met benzinegeneratoren. In geval van nood zouden daarmee de motoren worden opgeladen.

Naast de LiveWires en de vermeende dieselauto’s werd het team ook begeleid door twee elektrische Rivian R1T pick-ups.

Wanneer de Long Way Up wordt uitgezonden is nog niet bekend. We laten je het zeker  weten wanneer dat bekend is.

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen