donderdag 2 mei 2024

Ewan McGregor vertelt op video over zijn diepe passie voor Moto Guzzi

De video voor de nieuwste Moto Guzzi V100 Mandello-campagne heeft een echte Moto Guzzi-liefhebber als beschermheer: Ewan McGregor zet al zijn charisma en authenticiteit als motorrijder in om de passie die hem bindt aan Moto Guzzi te vertellen.

De video, opgenomen op verschillende locaties in Californië onder regie van Duncan Winecoff, is een ware liefdesverklaring aan Moto Guzzi, dankzij een vertelling die de diepgaande aard van de band tussen mens en motor onthult. Het is een productie met een sterk autobiografische inslag, waarbij de reis een metafoor is voor het leven.

Mensen bouwen hun identiteit op in relatie tot objecten en herinneringen. Die blijven op hun beurt een emotionele bagage vormen. Die emotionele geschiedenis blijft een heel leven bij en helpt zo mensen zichzelf te projecteren in het onbekende, in een voortdurend evenwicht tussen verleden en heden. Evenzo vertegenwoordigt de V100 Mandello het hoogtepunt van een honderdjarige geschiedenis, rijk aan innovatie en vakmanschap. Het is de Moto Guzzi van de toekomst, maar de motorfiets is ontworpen en gebouwd op de solide fundamenten van een uniek verleden.

De symbiotische relatie tussen mens en motorfiets wordt dus verkend tijdens de 60 seconden durende video dankzij de voice-over van McGregor. De acteur is niet alleen een groot kenner en motorverzamelaar, maar ook een echte Moto Guzzi-liefhebber, zozeer zelfs dat alle historische motorfietsen die in de campagne voorkomen uit zijn motorcollectie komen. Op zijn voorstel zijn die een integraal onderdeel van de storytelling geworden.

Stamboom Moto Guzzi V7: evolutie van de V7

‘Toen ik met de V100 de Pacific Highway opreed, was dat echt een opwindende ervaring, dit is een heel unieke motor – sportief en toch comfortabel, perfect voor een lange rit. Het is een Moto Guzzi in hart en nieren. En dat is wat er zo geweldig aan is, dat ze erin geslaagd zijn een moderne vloeistofgekoelde motorfiets te ontwerpen die toch aanvoelt als een Guzzi’, legt McGregor uit.

De video is volledig op 35mm-film opgenomen en vindt de perfecte toon, roept de gouden jaren van Hollywood op en versterkt het unieke karakter van de V100 Mandello, dankzij fotografie die steeds in evenwicht is tussen oude cinema en hedendaagse kunst, en dankzij het gebruik van buitengewoon suggestieve locaties zoals het brutalistische huis van Eric Lloyd Wright in Malibu, de Pacific Coast Highway, de woestijn in Lancaster, de L.A.-rivier en de Second Street Tunnel in het centrum van Los Angeles.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen