maandag 27 maart 2023

Stamboom Moto Guzzi V7: evolutie van de V7

Moto Guzzi is in onze contreien een absoluut instituut, als oudste motorbouwer van Europa. Het bedrijf werd in 1921 boven het doopvont gehouden en vierde bijgevolg vorig jaar nog z’n eerste eeuw. Niet verkeerd voor een merk dat opgericht werd door twee piloten en een ingenieur van het 260e Miraglia Squadron in Venetië. Het logo voor het nieuwbakken merk was destijds snel gevonden: het embleem van de adelaar sierde immers ook het uniform van de militaire vliegeniers. In hun debuutjaar prod...

Onbeperkt verder lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? als abonnee om direct verder te lezen.

Wil je graag toegang? Neem dat een Motor.NL Premium abonnement vanaf €2,50 per maand. Het online bladerbaar lezen van MOTO73 en Promotor is inbegrepen.

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of wil je toch liever een magazine in de brievenbus? Kijk dan hier voor de mogelijkheden.

1 Reactie

  1. Enig respect ten opzichte van een groot ingenieur als Carcano lijkt mij hier wel op zijn plaats. Wat die man allemaal ontworpen heeft ……….. Eind vijftiger jaren ontwierp hij dus ook al de V-twin waar hier sprake van is. Het Moto-Guzzi management zag er toen niets in, waarna het project Fiat werd aangeboden voor de 500. De heren van Fiat zagen het vervolgens ook niet zitten en toen de politie een motorfiets nodig had, werd datzelfde door Carcano ontworpen blok weer uit de kast getrokken.
    Ik heb trouwens zelf een V7 II van 2013, het addendum II is er dus vanaf 2012 tot aan 2017. De V7 II kreeg in 2015 pas ABS en een 6 versnellingsbak. Bij onderdelen voor de V7 II moet je trouwens rekening houden met de vroege versie zonder ABS en de latere versie met ABS en 6-bak, ook in verband met de andere plaatsing van het blok in het frame. Mijn inziens hoger, gezien de plaatsing van het ophangpunt aan de bovenkant van de onderste framebuis in plaats van de onderkant. Dit word trouwens bevestigd door de 2 types uitlaatbochten voor de V7 II …………Italianen???

Reacties zijn gesloten.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image