Ex van Steve McQueen geveild voor recordbedrag

Afgelopen najaar presenteerde Triumph de 2019 Speed Twin en onlangs reed testredacteur Tom van Appeldoorn hem zelfs als, maar de Speed Twin-noemer gaat natuurlijk al even mee. In Las Vegas ging ‘zo’n oudje’ gisteren onder de hamer voor uiteindelijk liefst 175.500 dollar, vooral omdat ‘ie ooit van Steve McQueen was, natuurlijk.

Als de ultieme vertegenwoordiger van het vrije motorleven bracht McQueen motoren naar Hollywood, wat hem niet alleen onsterfelijk maakte, maar met hem ook een aantal motorfietsen een definitieve iconische status gaf. Denk aan de Husqvarna 400 Cross uit On Any Sunday maar ook de Triumph TR6R uit The Great Escape. Deze Triumph Speed Twin uit 1938 is niet zo’n filmlegende, maar blijkbaar wel behoorlijk in trek.

Iedere vooroorlogse Speed Twin in een staat als deze zou een aardig zakcentje opleveren, aangezien de productie van Triumph toentertijd sowieso op zijn gat lag en er dus relatief weinig geproduceerd werd. Dat de fabriek in Coventry in de oorlog vervolgens met de grond gelijk gemaakt werd, hielp ook niet. Waardevol of niet, het feit dat deze van McQueen was deed een extra duit in het zakje en zette een nieuw record voor een machine als deze.

Overigens is het voor deze specifieke Speed Twin ook een flinke waardestijging, want de motor ging eerder onder de hamer in 2012 en bracht toen ‘maar’ 84.000 dollar op – nu dus ruim het dubbele.

Foto’s: Bonhams

 

[justified_image_grid ids=28049,28050,28051,28052,28053,28054,28055,28056]

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?