vrijdag 29 maart 2024

Exclusieve Ducati Desert Sled Fasthouse viert overwinning Mint 400

Scrambler Ducati presenteert de gelimiteerde én genummerde Desert Sled Fasthouse. De motorfiets is gemaakt om de samenwerking tussen Ducati Scrambler en het Amerikaanse kledingmerk Fasthouse te vieren. Dat bedrijf bracht in 2020 coureur Jordan Graham naar de overwinning in de Hooligan klasse van de Mint 400. En dat is de oudste en meest prestigieuze off-road race in de USA.

Ducati Desert Sled Fasthouse vanaf april

De Ducati Desert Sled Fasthouse zal vanaf april verkrijgbaar zijn bij de dealers in een gelimiteerde en genummerde serie van 800 stuks. De prijs: Nederland € 13.890,- en België  € 12.290,-. 

De hoofdkleuren zijn zwart en grijs, gecombineerd met een geometrisch ontwerp op de tank. Daarop is het Fasthouse-logo aangebracht naast het Ducati Scrambler-logo. Het frame is in Ducati Red gespoten en is voorzien van een aluminium plaat met het nummer van de motor in de gelimiteerde serie. Voor- en achterspatborden zijn zwart.

Komt Ducati met Multistrada met enkelzijdige swingarm?

Off-road

De Ducati Scrambler Fasthouse wordt aangedreven door het 803cc motorblok. Het chassis is speciaal ontworpen om de belasting van het off-road gebruik aan te kunnen Daarom zitten er een gehomologeerde koplampbeschermer van gaas op, hoge spatborden en de skid plate.

De zithouding is op maat aanpasbaar, dankzij het zadel met antisliplaag dat de zithoogte op 860 mm houdt, de instelbare Kayaba-vering met 200 mm veerweg en de op off-road gebruik geïnspireerde voetsteunen met afneembare rubberen pads. De zwarte spaakwielen meten 19″ vooraan en 17″ achteraan en zijn uitgerust met Pirelli Scorpion™ Rally STR-banden in de maten 120/70 R 19 M/C 60V M+S TL vooraan en 170/60 R 17 M/C 72V M+S TL achteraan. De Scorpion™ Rally STR combineren de beste prestaties van een offroad band met die van een enduro straatband.

Speciaal voor de Ducati Scrambler Desert Sled Fasthouse is een kledingcollectie ontworpen. Die bestaat uit 4 kledingstukken: t-shirt met korte mouwen, t-shirt met lange mouwen, jas en cap. Ze zijn vanaf eind april te koop bij Fasthouse’s verkoopkanalen, bij de Ducati dealers en via de Ducati Online Shop.

Meer informatie en details over Scrambler Fasthouse en de kledingcollectie zijn beschikbaar op de website scramblerducati.com.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen