13 C
Nederland
maandag 27 juni 2022

Extra beveiliging voor het Autosalon Brussel

Het kan je onmogelijk ontgaan zijn dat Brussel de laatste tijd niet bepaald de meest gemoedelijke hoofdstad van het Europees continent is. Met het Auto/Motosalon van Brussel op de planning voor 7 tot en met 24 januari is alvast bekend gemaakt dat controles ingesteld worden en, als we het goed begrijpen, behoorlijk strenge ook.

Kom je per metro, reken er dan op gefouilleerd te worden in Paleis 10. Voor de automobilisten onder de bezoekers wordt een lange tent opgesteld op Parkeerterrein C. Ook daar wordt streng gecontroleerd op alles dat verdacht lijkt. Om misverstanden te voorkomen en om oponthoud te beperken heeft organisator Febiac bezoekers gevraagd geen tassen en rugzakken mee te nemen.

Met een half miljoen bezoekers is het Salon nogal een evenement, en men laat dus niets aan het toeval over. Febiac directeur Pierre Lalmand heeft aangegeven dat er Fast Lanes ingesteld worden voor houders van online gekochte tickets, ook weer om oponthoud te beperken.

“Wij zoeken naar een goede combinatie van comfort en veiligheid.Wij sparen kosten nog moeite om de veiligheid te garanderen. Extra controles van de bezoekers horen daarbij, maar wij staan er op dat dit in de best mogelijke omstandigheden gebeurt. Daarom voorzien wij een aangepaste infrastructuur. Wij rekenen op de medewerking en het begrip van onze bezoekers om niet met tassen en rugzakken naar het Salon te komen. Draagtasjes om folders en informatiebrochures te kunnen meenemen zullen op heel wat stands verdeeld worden. En wie via autosalon.be een ticket koopt, vermijdt tijd te verliezen aan de kassa’s, ook al hebben we ook daar extra capaciteit en beveiliging voorzien.”, aldus Lalmand in een persbericht.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen