Reanimatie van de Transatlantic Trophy?

In de jaren zeventig en tachtig waren er de Transatlantic Trophy races, die de allerbeste Britse coureurs tegenover de beste rijders die Amerika te bieden had zette. Legendarische ‘Grootvader vertelt’-achtige verhalen komen boven drijven, maar nu zijn er een aantal actieve voorstanders die het evenement willen doen herleven.

Een handje namen, en dan vooral Amerikaanse coureurs die in Europe race(t)en, proberen het in gang te zetten. Kleine greep van de West-Atlantische voorstanders zijn James Rispoli (British Superbikes), John Hopkins (British Superbikes) en Josh Herrin (MotoAmerica Supersport, voorheen Moto2). Maar ook viervoudig Brits Superbike-kampioen Shane Byrne en BSB-race director Stuart Higgs klinken positief over het idee. 

MotoAmerica grondlegger en drievoudig GP-wereldkampioen Wayne Rainey zou ook geïnteresseerd zijn om de transatlantische derby weer op te pakken. Misschien niet geheel verwonderlijk ook, aangezien Rainey indertijd zelf nog meegedaan heeft. Al was de drievoudig GP-wereldkampioen toen druk met zijn gedoodverfde rivaal/tijdelijke teamgenoot het leven zuur te maken, in plaats van achter zijn Britse tegenstanders aan te jagen. Locatie voor de races in Engeland klinkt logisch in de vorm van Brands Hatch, waar de Transatlantic Trophy in het verleden ook verreden werd. In Amerika lijkt de voorkeur uit te gaan naar Barber Motorsports Park in het zuidoosten van de VS of Laguna Seca aan de westkust.

Of, en eventueel wanneer, de Transatlantic Trophy doorkomst vindt, is nog totaal onduidelijk, maar het is duidelijk dat een aantal grote namen meer dan enthousiast is.

Voor BSB-coureur John Hopkins is er vervolgens nog het dilemma voor welk land uit te komen, aangezien de THM ePayMe Yamaha-coureur zowel een Brits als een Amerikaans paspoort heeft.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.