Extra controles in Zuid-Limburg

In het Heuvelland in Zuid-Limburg worden de komende tijd extra controles uitgevoerd. Met de slogan ‘Met een motorvoertuig te gast in het Heuvelland? Houd rekening met elkaar!’ willen de gemeenten Gulpen-Wittem en Vaals in de gaten houden dat met name motorrijders rekening houden met het natuurgebied dat ze doorkruisen. 

De gemeenten willen vooral benadrukken dat de motorrijder echt ‘te gast’ is in het gebied. “Iedereen komt met hetzelfde doel naar het Heuvelland: genieten van wat de streek te bieden heeft. De manier waarop men dit doet, is voor iedereen anders. Voor de één betekent dit rust en ruimte, voor de ander actie en avontuur. Geef elkaar de ruimte, dan kan iedereen op zijn eigen manier genieten van het mooiste stukje van Nederland.” Dat houdt in dat toertochten à 50-100 rijders een melding moeten maken als ze het gebied aandoen en groepen van meer dan honderd motorrijders dienen een vergunning aan te vragen.

Daarnaast gaat politie Limburg-Zuid extra controles uitvoeren. De controles zijn vooral gericht op de snelheid en de overschrijding van de geluidsnorm van motoren en quads, maar ook auto’s. Inmiddels hebben drie onaangekondigde politiecontroles plaatsgevonden. In totaal werden 75 motorvoertuigen aan een controle onderworpen. Er werden in totaal 19 proces-verbalen opgemaakt en hierbij werden 11 kentekenbewijzen ingevorderd.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.