EICMA: ‘F‘ wordt ‘R’

Na vijf jaar trouwe dienst vervangt Honda de CBR650F door de CBR650R. De naamswijziging illustreert het toegenomen sportieve potentieel van de machine. De Fireblade-achtige vormgeving geeft dat al gedeeltelijk prijs. De zithouding past daar goed bij want die is een stukje sportiever dan de F. De 650cc viercilinder van de R klimt duizend omwentelingen hoger in de toeren en heeft tractioncontrol en assist/slipperkoppeling. Het is door wijzigingen aan in- en uitlaat, hetere nokken en een gestegen compressieverhouding goed voor 95.2 pk @ 12.000 tpm en 64 Nm @ 8500 tpm. Om het allemaal iets spannender te maken levert het blok boven 10.000 tpm vijf procent meer vermogen.

41 mm Showa
De R is afgetrainder dan de F, het rijklaargewicht daalt met zes kilo tot 207 kg. Honda schaaft gewicht af van onder meer: frame, swingarm, benzinetank en voetsteunen. Om alle sportieve aspiraties bij te benen, houdt een 41 mm Showa Seperate Function Fork het rubber aan de grond. De CBR650R is te koop in het zwart en rood. Honda levert bovendien een 35 kW versie voor de A2 rijbewijshouders.

Foto’s: Honda

[justified_image_grid ids=7636,7637,7638,7640,7641]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?