woensdag 27 september 2023

EICMA: ‘F‘ wordt ‘R’

Na vijf jaar trouwe dienst vervangt Honda de CBR650F door de CBR650R. De naamswijziging illustreert het toegenomen sportieve potentieel van de machine. De Fireblade-achtige vormgeving geeft dat al gedeeltelijk prijs. De zithouding past daar goed bij want die is een stukje sportiever dan de F. De 650cc viercilinder van de R klimt duizend omwentelingen hoger in de toeren en heeft tractioncontrol en assist/slipperkoppeling. Het is door wijzigingen aan in- en uitlaat, hetere nokken en een gestegen compressieverhouding goed voor 95.2 pk @ 12.000 tpm en 64 Nm @ 8500 tpm. Om het allemaal iets spannender te maken levert het blok boven 10.000 tpm vijf procent meer vermogen.

41 mm Showa
De R is afgetrainder dan de F, het rijklaargewicht daalt met zes kilo tot 207 kg. Honda schaaft gewicht af van onder meer: frame, swingarm, benzinetank en voetsteunen. Om alle sportieve aspiraties bij te benen, houdt een 41 mm Showa Seperate Function Fork het rubber aan de grond. De CBR650R is te koop in het zwart en rood. Honda levert bovendien een 35 kW versie voor de A2 rijbewijshouders.

Foto’s: Honda

[justified_image_grid ids=7636,7637,7638,7640,7641]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image