13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Fantic Motor terug in Nederland

Ha, mooi. Hier volgt een leuk bericht, dus ga er even goed voor zitten! Fantic Motor keert terug in Nederland. Je weet wel, dat Italiaanse cultmerk dat al meer dan vijftig jaar hand gebouwde motoren maakt. Dankzij de nieuwe samenwerking met Yamaha zijn er grote toekomstplannen. Ook in Nederland, dankzij Fantic Motors Nederland. En vergis je niet, ze mogen zich ook importeur noemen van Vlaanderen.

Fantic Motor is opgericht in 1968 en werden vooral bekend met trial- en enduromodellen, al maakte de Caballero ze ook bekend op ‘straat’ in de jaren ‘70. In 2014 kreeg de Caballero een soort van doorstart met een nieuwe 125-, 250- en de 500-versie.

De huidige enduro’s (en bromfietsen) worden vanaf nu voorzien van een Minarelli-motor, een merk dat tegenwoordig in handen is van Yamaha en zie daar de reden voor de grootste toekomstplannen.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan het opzetten van een dealernetwerk. “We verwachten dan ook dat we in 2020 een mooie bezetting hebben, zodat iedereen onze modellen bij diverse dealers kan bewonderen”, aldus de veelbelovende woorden van de importeur.

Surf voor meer informatie naar www.fanticmotors.nl.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

2 Reacties

Reacties zijn gesloten.