Zuid-Limburg dicht voor dagtoerisme

De veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft het Heuvelland gesloten voor dagtoerisme. De sluiting van donderdag tot en met maandag geldt voor alle wandelaars, motorrijders en fietsers die niet in het Heuvelland woonachtig zijn. Het besluit is genomen naar aanleiding van de situatie van afgelopen zondag, toen verschillende wegen in het gebied al werden afgesloten vanwege de drukte. De bedoeling ervan is grote groepen recreanten niet bij elkaar te brengen. Het is nooit eerder voorgekomen dat de Veiligheidsregio een heel gebied moest afsluiten. Leon Eummelen, woordvoerder van de regio: ‘Als je naar buiten wilt, doe dat in je eigen omgeving maar niet in het Heuvelland.’ Inwoners van de regio kunnen zich wel vrij bewegen, maar ze moeten wel de restricties in acht nemen. Maar dat spreekt voor zich.

Verboden gebied

De maatregel geldt voor het gebied tussen de A2 ter hoogte van Meerssen, A79, A76 (ter hoogte van Voerendaal/Heerlen) en Eijsden. De sluiting geldt van donderdag tot en met maandag, steeds van 09:00 tot 18:00 uur. Na het paasweekend wordt gekeken of verlenging van de sluiting nodig is.

Controles op toegangswegen

Op de toegangswegen gaan de instanties controleren op dagtoerisme. Files worden daarbij niet uitgesloten door de Veiligheidsregio. Naast het inzetten van gemeentelijke toezichthouders, BOA’s en politie, zetten indien nodig ook Provincie Limburg en Waterschap Limburg hun opsporingsambtenaren voor handhaving in.

De spelregels

Het kan zijn dat er nog meer veiligheidsregio’s besluiten gebieden af te sluiten voor dagtoerisme. Dan nog is Nederland groot genoeg om een rondje te rijden, hoewel de overheid liever heeft dat je thuisblijft. Maar omdat we in Nederland een intelligente lockdown hebben, bepaal je zelf of je gaat rijden. Kun je geen weerstand bieden, doe dat dan maximaal met z’n drieën en niet in een grote groep en blijf bij elkaar uit de buurt. Wij willen daar nog aan toevoegen: mijd de komende tijd wegen waarvan je op voorhand weet dat het er druk is met fietsers en wandelaars.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?