zaterdag 2 december 2023

Fantic toont spieren met nieuwe Fantic Caballero 700

De Italiaanse motorfietsfabrikant Fantic heeft wat misschien wel z’n meest opwindende model tot nu toe is: een scrambler met paralleltwin, de Caballero 700. Fantic had eerder al de 500cc-Caballero serie geïntroduceerd, maar deze keer heeft Fantic zichzelf duidelijk overtroffen met de 700-modelreeks. Interessant is dat de nieuwe Caballero 700 een zeer bekend blok heeft, dat van een oude partner.

Yamaha is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe Caballero 700, want de motor is uitgerust met niets minder dan de 689cc-paralleltwin van Yamaha. Dit blok, ook bekend als CP2, verscheen voor het eerst in de populaire MT-07 en is sindsdien te vinden in de XSR700, Tracer 7, YZF-R7 en Ténéré 700. De Fantic Caballero 700 is de eerste motor die is voortgekomen uit de samenwerking. Het is ook de eerste keer dat het Yamaha-blok is gebruikt in een merk dat niet het Yamaha-logo draagt.

Facelift voor de 2023 Indian FTR’s én een 2023 Indian FTR 1200 Sport

Voor degenen die niet bekend zijn met de CP2; het blok heeft een 270 graden krukas die ‘m het geluid en de prestaties geeft van een 90 graden V-twin. Hij levert 75 pk en 48 Nm koppel. In het geval van de Caballero 700 heeft Fantic de techniek op een iets hoger plan gebracht door drie rijmodi aan te bieden. De motor heeft ook een compact 3,5-inch tft-kleurenscherm met Bluetooth smartphone-connectiviteit. Wat de veiligheidsvoorzieningen betreft, krijgt de Caballero 700 bochten-ABS en tractiecontrole.

Andere kenmerkende Fantic-eigenschappen zijn ook te vinden op de nieuwe Caballero 700. Zo heeft hij een lichtgewicht chroom-molybdeen frame en een aluminium achterbrug. De vering komt van de Italiaanse fabrikant Marzocchi met een 45 mm VRM-voorvork. De motor rijdt op 19-inch en 17-inch wielen voor en achter, terwijl Brembo de 330 mm en 245 mm schijven voor en achter levert. De nieuwe Caballero 700 weegt niet meer dan 180 kilogram.

Fantic moet de prijs en beschikbaarheid van de nieuwe Caballero 700 nog bekendmaken, maar heeft wel bevestigd dat de motorfiets wordt aangeboden in twee kleuren: Pure Red en Heritage Blue.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image