vrijdag 19 april 2024

‘Filerijders zijn dom’

Het grootste gedeelte van filerijders bestaat uit zogeheten ‘kenniswerkers’. En laat die groep juist de meeste mogelijkheden hebben om flexibel, en dus buiten de spits, te werken. Alleen dat doen ze niet, aldus de ANWB meldt verkeersnet.nl. Het reizen zou dus veel slimmer kunnen.

Volgens de bond blijkt dit uit een representatieve steekproef die Ruigrok Netpanel heeft laten verrichten. Bijna iedereen (86 procent) reist altijd op dezelfde manier naar het werk. Vreemd? Valt wel mee want net geen 50 procent heeft werkelijk geen idee hoe ze met een ander vervoermiddel op een efficiënte wijze op het werk kunnen komen. Nog vreemder, drievijfde wil wel buiten de spits reizen maar doet dat toch niet.

De ANWB is op dit moment de resultaten van het onderzoek nog verder aan het uitwerken en verwacht op korte termijn hierover meer te kunnen zeggen. De kans is groot dat er weer een campagneoffensief gestart wordt. Wij zijn heel benieuwd welke rol motorrijders hierin gaan spelen!

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen