‘Filerijders zijn dom’

Het grootste gedeelte van filerijders bestaat uit zogeheten ‘kenniswerkers’. En laat die groep juist de meeste mogelijkheden hebben om flexibel, en dus buiten de spits, te werken. Alleen dat doen ze niet, aldus de ANWB meldt verkeersnet.nl. Het reizen zou dus veel slimmer kunnen.

Volgens de bond blijkt dit uit een representatieve steekproef die Ruigrok Netpanel heeft laten verrichten. Bijna iedereen (86 procent) reist altijd op dezelfde manier naar het werk. Vreemd? Valt wel mee want net geen 50 procent heeft werkelijk geen idee hoe ze met een ander vervoermiddel op een efficiënte wijze op het werk kunnen komen. Nog vreemder, drievijfde wil wel buiten de spits reizen maar doet dat toch niet.

De ANWB is op dit moment de resultaten van het onderzoek nog verder aan het uitwerken en verwacht op korte termijn hierover meer te kunnen zeggen. De kans is groot dat er weer een campagneoffensief gestart wordt. Wij zijn heel benieuwd welke rol motorrijders hierin gaan spelen!

Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.