Files snel korter door nieuwe technologie

Een aantal samenwerkende technologische bedrijven wil het fileprobleem in de Randstad en Noord-Brabant binnen vier jaar drastisch terugbrengen met een mix van technologische vindingen. Files moeten binnen die tijd niet langer meer zijn dan maximaal drie kilometer. De bedrijven vragen het kabinet hiervoor om een investering van een miljard euro, meldt De Telegraaf.

Onder andere TomTom, Siemens, TNO en KPN zouden garant staan voor de resultaten en worden inmiddels gesteund door de PvdA, aldus de krant. De bedrijven willen onder meer beeldschermpjes in de auto en langs de weg plaatsen die variabele maximumsnelheden weergeven. Sensoren in het wegdek moeten de optimale snelheid kunnen berekenen.

Diezelfde sensoren moeten de automobilisten verder uiterst betrouwbare reisinformatie geven. Op termijn moet het zelfs mogelijk zijn treinkaartjes te reserveren als reizen naar een bepaalde locatie sneller met de trein gaat. Volgens TNO kunnen wegen met de nieuwe technologie efficiënter benut worden. Daardoor zouden de reistijden weer beheersbaarder worden.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.