zaterdag 10 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Files snel korter door nieuwe technologie

Een aantal samenwerkende technologische bedrijven wil het fileprobleem in de Randstad en Noord-Brabant binnen vier jaar drastisch terugbrengen met een mix van technologische vindingen. Files moeten binnen die tijd niet langer meer zijn dan maximaal drie kilometer. De bedrijven vragen het kabinet hiervoor om een investering van een miljard euro, meldt De Telegraaf.

Onder andere TomTom, Siemens, TNO en KPN zouden garant staan voor de resultaten en worden inmiddels gesteund door de PvdA, aldus de krant. De bedrijven willen onder meer beeldschermpjes in de auto en langs de weg plaatsen die variabele maximumsnelheden weergeven. Sensoren in het wegdek moeten de optimale snelheid kunnen berekenen.

Diezelfde sensoren moeten de automobilisten verder uiterst betrouwbare reisinformatie geven. Op termijn moet het zelfs mogelijk zijn treinkaartjes te reserveren als reizen naar een bepaalde locatie sneller met de trein gaat. Volgens TNO kunnen wegen met de nieuwe technologie efficiënter benut worden. Daardoor zouden de reistijden weer beheersbaarder worden.

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen