donderdag 1 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Drie in een rij voor Klaffenbock

Zijspancombinatie Klaus Klaffenbock en Daniel Sayle heeft zijn dubbele overwinning van vorig jaar doorgezet. De wereldkampioen zijspannen in 2001 pakte wederom een zege in de eerste zijspanrace van de TT 2011. Klaffenbock en Sayle werden in de eerste ronde nog kort gevolgd door John Holden en Andy Winkle. De 54-jarige rijder won nog nooit een TT-race en leek nu wellicht kans te maken. Klaffenbock dacht er echter anders over en breidde zijn voorsprong uit. Het gat bleef daarna in de tweede ronde redelijk constant met tien seconden verschil tussen Klaffenbock/Sayle en Holden/Winkle. Tim Reeves, drievoudig wereldkampioen zijspannen, leek samen met bakkenist Gregory Cluze op de derde en laatste podiumplek af te stevenen, maar in de laatste sectoren van de mountain course wist de combinatie Conrad Harrison/Mike Aylott deze positie van Reeves over te nemen. Het was voor rijder Harrison zijn tweede podium in zijn achttienjarige TT-carrière. 
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen