Film > ‘2012 Honda Fireblade’

Volgens diverse, goed ingevoerde bronnen is dit de nieuwe Honda CBR1000RR Fireblade. Al moet je daar wel heel goed voor kijken want veel verschil met het 2011-model is er op het eerste oog niet… Zo ben je al een aardige kenner om te zien dat er een Showa Big Piston voorvork op zit. En datzelfde gaat op voor de minimaal aangepaste kuip. Het ‘racedashboard’ en de in de spiegels geïntegreerde knipperlichten maken samen met nog een paar aanpassingen de 2012 Fireblade af. Althans, afgaande op deze foto.

Want een groot vraagteken blijft natuurlijk wat er onderhuids aangepast is. Zo zou de Fireblade volgens diverse geruchten het dual-clutch transmission systeem krijgen. Anderen wisten te melden dat de nieuwe Blade aangedreven gaat worden door een V4-blok, geïnspireerd op de RC212V uit de MotoGP. Of deze roddels waarheid worden, zal binnenkort duidelijk zijn. We houden het scherp in de gaten!

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?