vrijdag 19 april 2024

Film > ‘2012 Honda Fireblade’

Volgens diverse, goed ingevoerde bronnen is dit de nieuwe Honda CBR1000RR Fireblade. Al moet je daar wel heel goed voor kijken want veel verschil met het 2011-model is er op het eerste oog niet… Zo ben je al een aardige kenner om te zien dat er een Showa Big Piston voorvork op zit. En datzelfde gaat op voor de minimaal aangepaste kuip. Het ‘racedashboard’ en de in de spiegels geïntegreerde knipperlichten maken samen met nog een paar aanpassingen de 2012 Fireblade af. Althans, afgaande op deze foto.

Want een groot vraagteken blijft natuurlijk wat er onderhuids aangepast is. Zo zou de Fireblade volgens diverse geruchten het dual-clutch transmission systeem krijgen. Anderen wisten te melden dat de nieuwe Blade aangedreven gaat worden door een V4-blok, geïnspireerd op de RC212V uit de MotoGP. Of deze roddels waarheid worden, zal binnenkort duidelijk zijn. We houden het scherp in de gaten!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen