vrijdag 19 april 2024

Film > Introductie BMW R1200GS 2013

Ziehier de eerste film van de officiële introductie van de langverwachte BMW R1200GS 2013! Jarenlang zijn we gevoerd met troebele spionagefoto's waarop nèt niets te zien was en duistere geruchten over een watergekoelde BMW R1200GS. Ondertussen tikte de klok door en waarempel, dik dertig jaar nadat de eerste GS zijn rijder deed kantelen, mogen we 'm aanschouwen: een watergekoelde GS!

Maar misschien is die term een beetje misleidend. Het oude blok was lucht- en oliegekoeld en in het nieuwe blok is de oliekoeling voor enkele specifieke hete punten vervangen door koelvloeistof. Er is dus wel degelijk een nieuw vloeistofkoelsysteem aanwezig, maar enkel voor precisiekoeling van specifieke interne delen, maar nog steeds ondersteund door luchtkoeling. En zo hoort het natuurlijk ook op een BMW boxer.

Genoeg gepraat. Tijd om te rijden. Hoewel… Rijden, glijden? Het lijkt veel op elkaar!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen