Film > Introductie BMW R1200GS 2013

Ziehier de eerste film van de officiële introductie van de langverwachte BMW R1200GS 2013! Jarenlang zijn we gevoerd met troebele spionagefoto's waarop nèt niets te zien was en duistere geruchten over een watergekoelde BMW R1200GS. Ondertussen tikte de klok door en waarempel, dik dertig jaar nadat de eerste GS zijn rijder deed kantelen, mogen we 'm aanschouwen: een watergekoelde GS!

Maar misschien is die term een beetje misleidend. Het oude blok was lucht- en oliegekoeld en in het nieuwe blok is de oliekoeling voor enkele specifieke hete punten vervangen door koelvloeistof. Er is dus wel degelijk een nieuw vloeistofkoelsysteem aanwezig, maar enkel voor precisiekoeling van specifieke interne delen, maar nog steeds ondersteund door luchtkoeling. En zo hoort het natuurlijk ook op een BMW boxer.

Genoeg gepraat. Tijd om te rijden. Hoewel… Rijden, glijden? Het lijkt veel op elkaar!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.