Film > RSV4 58 naar Simoncelli Foundation

Aprilia heeft de RSV4 Factory Superbike waarmee Marco Simoncelli in 2009 via een wildcard op Imola aan de start van het SBK stond, gedoneerd aan de Marco Simoncelli Foundation. Vader Paolo nam de RSV4 namens de foundation in ontvangst.

Op Imola zorgde Simoncelli vier jaar geleden voor veel sensatie en nog veel meer spektakel. In de eerste race crashte hij, strijdend om de leiding, maar in de tweede manche eindigde hij op het podium. De manier waarop hij derde werd, was veelbesproken want hij ging onder andere in de laatste chicane teamgenoot Max Biaggi voorbij. Dat deed hij in typische Simoncelli-stijl. Vraag het anders Ben Spies maar…

Dat de Italianen het prachtig vonden, blijkt wel uit deze film.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?