13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

Film > Triumph Speedmaster

Spectaculaire customs als de Rocket III zijn een hele kluif voor minder geoefende rijders. De lichte Triumph Speedmaster past beginners letterlijk en figuurlijk beter. En mocht je gevoelig zijn voor status: verblind door het vele chroom ziet niemand dat je met een kleintje onderweg bent. Een tussen een groep dikke customs geparkeerde Speedmaster valt dus niet buiten de boot. De typische, lange en lage customlijnen en de overdaad aan chroom deelt hij met alle andere dikke cruisers.

Je moet diep door de knieën buigen om het verschil te zien. Tussen de framebuizen heeft de traditionele V-twin van minimaal 1500cc plaats gemaakt voor een staande twin van ‘slechts’ 865cc. Het voor custombegrippen bescheiden motorblok maakt van de Speedmaster nogal een Brave Hendrik. Daar is niets mis mee, integendeel zelfs, maar het moet wel even gezegd worden om geen valse verwachtingen te scheppen.

Meer lezen? Mis dan het dikke decembernummer van MOTO73 niet!

Tekst: Ad van de Wiel
Foto en film: Jacco van de Kuilen

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen