Film > Triumph Speedmaster

Spectaculaire customs als de Rocket III zijn een hele kluif voor minder geoefende rijders. De lichte Triumph Speedmaster past beginners letterlijk en figuurlijk beter. En mocht je gevoelig zijn voor status: verblind door het vele chroom ziet niemand dat je met een kleintje onderweg bent. Een tussen een groep dikke customs geparkeerde Speedmaster valt dus niet buiten de boot. De typische, lange en lage customlijnen en de overdaad aan chroom deelt hij met alle andere dikke cruisers.

Je moet diep door de knieën buigen om het verschil te zien. Tussen de framebuizen heeft de traditionele V-twin van minimaal 1500cc plaats gemaakt voor een staande twin van ‘slechts’ 865cc. Het voor custombegrippen bescheiden motorblok maakt van de Speedmaster nogal een Brave Hendrik. Daar is niets mis mee, integendeel zelfs, maar het moet wel even gezegd worden om geen valse verwachtingen te scheppen.

Meer lezen? Mis dan het dikke decembernummer van MOTO73 niet!

Tekst: Ad van de Wiel
Foto en film: Jacco van de Kuilen

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?