zondag 21 april 2024

Film > Yamaha R125 Cup

Tussen alle MotoGP-verplichtingen door vond Wilco Zeelenberg toch nog even een gaatje in zijn drukke agenda om op Pinkstermaandag een bezoek te brengen aan de Yamaha R125 Cup in Staphorst. De teammanager van Jorge Lorenzo nam zijn taak als ambassadeur en begeleider van deze populaire cupklasse zeer serieus, want tussen de trainingen en wedstrijden gaf Zeelenberg een aantal informele workshops aan de jonge Yamaha-coureurs die binnenkort hun stuurmanskunsten mogen vertonen op het TT Circuit van Assen. Tijdens de Gamma Racing Day op 5 augustus komen de jonge racetalenten uit deze populaire Yamaha-klasse in actie voor 60.000 toeschouwers. Vandaar ook dat de tips en adviezen van Zeelenberg meer dan welkom waren.

De Yamaha R125 Cup, die actief wordt ondersteund door Yamaha Motor Nederland, Gamma en de Stichting Organisatie Brommer Wegraces (SOBW), is vooral bedoeld om jonge coureurs ervaring te laten opdoen op een echte racemotor. Aan belangstelling geen gebrek, want het aantal gegadigden dat in deze betaalbare raceklasse wil starten is vele malen groter dan het aantal beschikbare startplekken. Omdat iedereen met gelijkwaardig materiaal rijdt zijn de onderlinge verschillen dusdanig klein, dat het publiek elke wedstrijd op spannende en spectaculaire races kuip-aan-kuip gevechten wordt getrakteerd. Dat er op het stratencircuit van Staphorst flink gas werd gegeven, is te zien in het volgende filmverslag van de wedstrijd.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen