vrijdag 1 maart 2024

Film > ZZ Races: Machtig mooi! UPDATE

UPDATE 19-6-2012

BERICHT 18-6-2012
Hoewel het weer in eerste instantie de boel letterlijk in het water leek te doen lopen, kan de organisatie van de inmiddels legendarische ZZ races terugkijken op een bijzonder geslaagd, zonovergoten evenement met grote publieke belangstelling. Tussen ’t Zandt en Zeerijp, op een circuit van zo'n zes kilometer, klonken de gehele dag onvervalste en vooral ongedempte klanken van klassieke racemotoren.

Opbouwend van de 50cc, naar 500cc en natuurlijk de spectaculaire zijspannen, volgde een geheel nieuwe klasse met motorfietsen uit de jaren '70. Deze ’70 jaren klasse is door het bestuur van de ZZ Races op de baan gezet ter ere van het lustrum. Deze editie was namelijk de vijfde in de huidige vorm van regelmatigheidswedstrijden.

Grote publiekstrekker in de nieuwe klasse was Wil Hartog, 500cc TT winnaar van 1977. Uiteraard was er ook grote belangstelling voor de originele Suzuki RG 500 waar hij zijn ronden mee reed. Helaas viel hij in de tweede manche uit met technische problemen. Een andere publiekstrekker was de Vincent HRD Black Lightening uit 1949, een 1000cc Grand Prix machine waarvan er maar 17 zijn gemaakt.

Uw razende reporter Marcus Roggeveen, die met grote regelmaat klassiekers in het voetlicht zet in MOTOR Magazine, mocht op een 350cc Norbsa ervaren hoe hetgeen hij altijd zo treffend op papier weet te zetten, aanvoelt in het echt en redacteur Tim Dekkers (foto) leefde zich uit op een Honda RC181 replica. Hun ervaringen en heel veel sfeerbeelden vind je binnenkort terug in MOTOR Magazine. Hou het in de gaten!

Foto: Hendrik Dales

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen