dinsdag 16 juli 2024

Fireblade SP Suzuka Replica!

Honda heeft een geweldig gave Suzuka replica op de markt gebracht, de CBR1000RR Fireblade SP Custom Concept, maar het slechte nieuws is dat hij alleen beschikbaar is op de Japanse markt. We zullen je uitleggen waarom.

Nationale kampioenschappen
Honda heeft zich al tijden niet meer bemoeid met nationale kampioenschappen, doch is na tien jaar weer ingestapt in het Japanse kampioenschap. Echter, ook dat is slechts een bijzaak als je het legt naast het winnen van de acht uur van Suzuka. Honda is erop gebrand daar goed te scoren en heeft voor dat doel een speciale CBR1000RR Fireblade SP opgebouwd. Honda-testrijder en meervoudig Suzuka-winnaar Takumi Takahashi mag die naar de zege rijden. Althans, dat is de bedoeling.

Replica
Je snapt dat het uitbrengen van een straatvariant een slimme zet is, want er zullen in het Japanse kampioenschap genoeg rijders zijn die daar wel oren naar hebben als je de specificaties leest. En natuurlijk een horde Japanse straatrijders die nu al staan te kwijlen. Buiten Japan komt er niets op de markt, maar als we met z’n allen genoeg aandringen, wie weet wat er dan nog kan gebeuren!

Aandringen
De reden waarom we het aandringen bij Honda erg aanmoedigen is omdat dit niet zomaar een Fireblade SP is met een leuke lik verf. Naast de standaard aanwezige elektronisch verstelbare Öhlins vering en het verder ook behoorlijk complete elektronicapakket, heeft de Custom Concept lichtgewicht OZ Piega wielen, een Brembo RCS rempomp en Brembo Monoblock remklauwen. En daarmee houdt het nog lang niet op, want hij heeft ook een Agras rem-/schakelset, Active carbon spatbordset, een (Euro4 goedgekeurde) Akrapovic uitlaatdemper, Gilles Tooling hendelbeugels en GB Racing carterdekselcovers.
Woonden we maar in Japan…

 

Bron: MCN

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen