vrijdag 2 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Flits, een vogelhuisje

Hoe je met creativiteit in één klap iets kunt doen aan verkeersveiligheid en diervriendelijkheid laat de Brit Ian Magee zien. Magee woont op zo’n plaats waar niemand van het voorbijkomende verkeer zich aan de lokaal geldende maximumsnelheid van 30 mijl per uur houdt.

Horendol geworden van het geraas besloot hij maatregelen te treffen. Maar niet zoals je zou denken. In plaats van vergeldingsacties heeft Magee slechts een… vogelhuisje gebouwd. Jazeker! Maar wel eentje die sprekend lijkt op een flitspaal. Sinds het ding er hangt is de gemiddelde snelheid drastisch gedaald.

Toch zit er nog een staartje aan dit verhaal… Zowel de politie als de gemeente zijn door boze automobilisten op de zaak gezet. Hoewel volgens de politie niets aan de hand is (‘de kast hangt op privéterrein en meneer breekt geen enkele wet’) bestaat de kans dat het vogelhuisje tóch weer weg moet ‘om esthetische redenen’. Voor een sportieve oplossing een knap onsportieve reactie.

Thanks MCN!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen