Flits, een vogelhuisje

Hoe je met creativiteit in één klap iets kunt doen aan verkeersveiligheid en diervriendelijkheid laat de Brit Ian Magee zien. Magee woont op zo’n plaats waar niemand van het voorbijkomende verkeer zich aan de lokaal geldende maximumsnelheid van 30 mijl per uur houdt.

Horendol geworden van het geraas besloot hij maatregelen te treffen. Maar niet zoals je zou denken. In plaats van vergeldingsacties heeft Magee slechts een… vogelhuisje gebouwd. Jazeker! Maar wel eentje die sprekend lijkt op een flitspaal. Sinds het ding er hangt is de gemiddelde snelheid drastisch gedaald.

Toch zit er nog een staartje aan dit verhaal… Zowel de politie als de gemeente zijn door boze automobilisten op de zaak gezet. Hoewel volgens de politie niets aan de hand is (‘de kast hangt op privéterrein en meneer breekt geen enkele wet’) bestaat de kans dat het vogelhuisje tóch weer weg moet ‘om esthetische redenen’. Voor een sportieve oplossing een knap onsportieve reactie.

Thanks MCN!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.