zaterdag 20 april 2024

Flits, een vogelhuisje

Hoe je met creativiteit in één klap iets kunt doen aan verkeersveiligheid en diervriendelijkheid laat de Brit Ian Magee zien. Magee woont op zo’n plaats waar niemand van het voorbijkomende verkeer zich aan de lokaal geldende maximumsnelheid van 30 mijl per uur houdt.

Horendol geworden van het geraas besloot hij maatregelen te treffen. Maar niet zoals je zou denken. In plaats van vergeldingsacties heeft Magee slechts een… vogelhuisje gebouwd. Jazeker! Maar wel eentje die sprekend lijkt op een flitspaal. Sinds het ding er hangt is de gemiddelde snelheid drastisch gedaald.

Toch zit er nog een staartje aan dit verhaal… Zowel de politie als de gemeente zijn door boze automobilisten op de zaak gezet. Hoewel volgens de politie niets aan de hand is (‘de kast hangt op privéterrein en meneer breekt geen enkele wet’) bestaat de kans dat het vogelhuisje tóch weer weg moet ‘om esthetische redenen’. Voor een sportieve oplossing een knap onsportieve reactie.

Thanks MCN!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen