donderdag 28 maart 2024

Flitsapparatuur kwijt

Paniek in de tent: een flits-BOA was gisteren z’n flitsapparatuur kwijt. Hij was aan het flitsen in de middenberm van de N203 bij Zaandam, waarbij hij de apparatuur onbemand liet. Bij terugkomst echter, bleek de apparatuur verdwenen. De BOA ging direct in de buurt rondvragen waar zijn apparatuur was gebleven, maar de buurtbewoners konden hem niet helpen. Niemand had iets opvallends gezien.

Waarschijnlijk is miscommunicatie de oorzaak van de paniek, want een paar uur na de vermissing heeft de Politie Zaandam laten weten dat de flitsapparatuur weer terecht was. Het lijkt er op dat een andere BOA de apparatuur heeft opgehaald, terwijl de BOA die de controle opstartte, hier niet van op de hoogte was. Hierdoor leek het voor hem alsof de apparatuur was ontvreemd.

Opvallend genoeg zeggen buurtbewoners dat de daar dienstdoende BOA’s de apparatuur wel vaker alleen laten. Bizar, als je bedenkt dat deze apparaten vele tienduizenden euro’s kosten. 

Het zou niet de eerste keer zijn dat er flitsapparatuur wordt gestolen, want in het Twentse Albergen werd jaren geleden hier op de Zenderseweg flitsapparatuur ontvreemd toen een BOA een lekker dutje lag te doen, in z’n auto geparkeerd op het zandpad er achter (bij de bomenrij). De paniek en verontwaardiging was destijds groot, maar nadat een duikteam van de brandweer zelfs een bijgelegen kanaal heeft doorzocht, is de apparatuur nooit terug gevonden. 

Bron: autoblog.nl

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen