Flitsapparatuur kwijt

Paniek in de tent: een flits-BOA was gisteren z’n flitsapparatuur kwijt. Hij was aan het flitsen in de middenberm van de N203 bij Zaandam, waarbij hij de apparatuur onbemand liet. Bij terugkomst echter, bleek de apparatuur verdwenen. De BOA ging direct in de buurt rondvragen waar zijn apparatuur was gebleven, maar de buurtbewoners konden hem niet helpen. Niemand had iets opvallends gezien.

Waarschijnlijk is miscommunicatie de oorzaak van de paniek, want een paar uur na de vermissing heeft de Politie Zaandam laten weten dat de flitsapparatuur weer terecht was. Het lijkt er op dat een andere BOA de apparatuur heeft opgehaald, terwijl de BOA die de controle opstartte, hier niet van op de hoogte was. Hierdoor leek het voor hem alsof de apparatuur was ontvreemd.

Opvallend genoeg zeggen buurtbewoners dat de daar dienstdoende BOA’s de apparatuur wel vaker alleen laten. Bizar, als je bedenkt dat deze apparaten vele tienduizenden euro’s kosten. 

Het zou niet de eerste keer zijn dat er flitsapparatuur wordt gestolen, want in het Twentse Albergen werd jaren geleden hier op de Zenderseweg flitsapparatuur ontvreemd toen een BOA een lekker dutje lag te doen, in z’n auto geparkeerd op het zandpad er achter (bij de bomenrij). De paniek en verontwaardiging was destijds groot, maar nadat een duikteam van de brandweer zelfs een bijgelegen kanaal heeft doorzocht, is de apparatuur nooit terug gevonden. 

Bron: autoblog.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.