13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

Flitser langs snelweg veroorzaakt file

Vorig jaar werd er in de politiek breeduit over gediscussieerd: mag men in de ochtend- en avondspits wel flitsen? Vooral op de A13 en A12 stonden regelmatig files doordat flitsapparatuur zo opzichtig geparkeerd stond zodat al het verkeer massaal op de rem trapte. Het resultaat? Een opstropend effect en daardoor kilometers file.

Er werd, informeel, afgesproken dat er op filegevoelige trajecten minder geflitst ging worden, en op andere trajecten pas buiten de spitsuren om. De noodzaak hiervan werd deze week opnieuw bewezen, doordat de dienstdoende ambtenaar iets te vroeg op de flitslocatie aan de A325 aanwezig was en z’n flitsbusje daarom alvast langs de parallelweg van de snelweg parkeerde. Het effect? Alle verkeersdeelnemers gingen massaal op de rem en er ontstond een lange file. Exact ten hoogte van het geparkeerde busje kwam het verkeer weer op gang, hetgeen aantoont dat dit busje echt de oorzaak was.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen