Flitser langs snelweg veroorzaakt file

Vorig jaar werd er in de politiek breeduit over gediscussieerd: mag men in de ochtend- en avondspits wel flitsen? Vooral op de A13 en A12 stonden regelmatig files doordat flitsapparatuur zo opzichtig geparkeerd stond zodat al het verkeer massaal op de rem trapte. Het resultaat? Een opstropend effect en daardoor kilometers file.

Er werd, informeel, afgesproken dat er op filegevoelige trajecten minder geflitst ging worden, en op andere trajecten pas buiten de spitsuren om. De noodzaak hiervan werd deze week opnieuw bewezen, doordat de dienstdoende ambtenaar iets te vroeg op de flitslocatie aan de A325 aanwezig was en z’n flitsbusje daarom alvast langs de parallelweg van de snelweg parkeerde. Het effect? Alle verkeersdeelnemers gingen massaal op de rem en er ontstond een lange file. Exact ten hoogte van het geparkeerde busje kwam het verkeer weer op gang, hetgeen aantoont dat dit busje echt de oorzaak was.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.