dinsdag 30 mei 2023

Flitsmarathon op 3 oktober

Drie jaar geleden begon in Duitsland de ‘flitsmarathon’. Vorig jaar sloten zich hierbij verschillende Europese landen aan om er een ware Europese flitsmarathon van te maken. In april vorig jaar was er de eerste, maar nu waarschuwen Belgische media voor een nieuwe flitsmarathon op 3 oktober. 

De politie van België houdt dan een flitsmarathon van 24 uur. De actie begint op maandagochtend om 6 uur en duurt tot 6 uur ’s ochtends de volgende dag. Dat bevestigt de politie tegenover VTM Nieuws. Op deze dagen wordt op alle snelwegen en secundaire wegen intensief gecontroleerd op hardrijders. In België gingen tijdens de vorige marathon in april al 707 agenten op pad. Hierna kregen 32.573 weggebruikers een incasso-envelop op de mat. 

Welke Belgische korpsen er op 3 oktober mee doen en waar er dus precies geflitst wordt is nog onduidelijk. Korpsen krijgen nog de vraag wie er wil meedoen aan de actie. In ieder geval voor onze Belgische lezers of Nederlanders aan de grens: datum omcirkelen in de agenda en oppassen geblazen! In Nederlandse media wordt er nog geen melding van gemaakt, maar vorig jaar deed Nederland er in april aan mee en smeerde de actie zelfs uit over ander halve maand. Onderstaand nieuwsitem gaat over de vorige flitsmarathon.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image