Flitsmarathon op 3 oktober

Drie jaar geleden begon in Duitsland de ‘flitsmarathon’. Vorig jaar sloten zich hierbij verschillende Europese landen aan om er een ware Europese flitsmarathon van te maken. In april vorig jaar was er de eerste, maar nu waarschuwen Belgische media voor een nieuwe flitsmarathon op 3 oktober. 

De politie van België houdt dan een flitsmarathon van 24 uur. De actie begint op maandagochtend om 6 uur en duurt tot 6 uur ’s ochtends de volgende dag. Dat bevestigt de politie tegenover VTM Nieuws. Op deze dagen wordt op alle snelwegen en secundaire wegen intensief gecontroleerd op hardrijders. In België gingen tijdens de vorige marathon in april al 707 agenten op pad. Hierna kregen 32.573 weggebruikers een incasso-envelop op de mat. 

Welke Belgische korpsen er op 3 oktober mee doen en waar er dus precies geflitst wordt is nog onduidelijk. Korpsen krijgen nog de vraag wie er wil meedoen aan de actie. In ieder geval voor onze Belgische lezers of Nederlanders aan de grens: datum omcirkelen in de agenda en oppassen geblazen! In Nederlandse media wordt er nog geen melding van gemaakt, maar vorig jaar deed Nederland er in april aan mee en smeerde de actie zelfs uit over ander halve maand. Onderstaand nieuwsitem gaat over de vorige flitsmarathon.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.