donderdag 2 februari 2023

Een 600cc Kawasaki met supercharger?

Het supersport-segment staat onder druk. Verkoopcijfers voor de snelle 600’s lopen terug. Kawasaki verkocht tot 20 september dit jaar 8 ZX-6R’s. Ter vergelijking: er werden 53 Ninja 300’s verkocht. Meerdere fabrikanten deden hun ‘lichtere’ racemotoren in de ban. Zo haalde Suzuki in 2014 de GSX-R600 van de prijslijst en stopte Honda met de CBR600RR. Toch blijkt er nu iets anders aan de hand.Yamaha verspreidde kort geleden geruchten over een nieuwe YZF-R6. En eerder doken geruchten op over een nieuwe 600 van Kawasaki. We hielden toen ook rekening met het verschijnen van een 800cc, maar de motor zou in ieder geval zijn voorzien van een supercharger. Net als z’n volbloed broer, de H2(R). 

Hij zou de R2 gaan heten en met deze opgedoken patenttekeningen weten we zeker dat hij er komt. De R2 zou net als de H2 een trellis buizenframe hebben, al kunnen we dat op de foto’s niet terugvinden. De luchtinlaat voor de charger zit onder de tank en de tank loopt door tot onder het zadel. Hopelijk komen we op de Intermot in Keulen meer te weten!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen