Flitspaal vernielen? Wel slim zijn!

Ja-ja-ja, het kost een hoop gemeenschapsgeld. Dat weten we. Maar desondanks kunnen we af en toe wel een beetje gniffelen om een zwartgeblakerde flitspaal of een lens die gewoon keurig met zwarte verf is dichtgespoten. Kinderachtig, maar toch.

Twee mannen uit Nijkerk, 19 en 20 jaar oud, vernielden deze week ook een flitspaal. Zij maakten zich echter niet vlug uit de voeten terwijl omwonenden de politie belden. Zelfs toen de politie arriveerde had het tweetal nog niet de benen genomen. Sterker nog: de twee hingen in de paal!

Pas op dat moment besloot de 20-jarige, wellicht de meest wijze, de benen te nemen. De 19-jarige werd vanuit de paal met groot gemak in de boeien geslagen. Niet veel later werd de 20-jarige echter thuis opgepikt. 

Na onderzoek bleek de flitspaal te zijn krom gedrukt met een stoeptegel. Ook werden andere vernielingen in de straat ontdekt. De twee waren dus niet enkel bezig met een morele strijd tegen het moderne flitsapparaat, maar het waren gewoon twee ordinaire vandalen. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.