Fluorescerend hesje verplicht

Het nieuwe jaar vangt aan en er verandert van alles, zo ook op de Franse wegen. De regeltjes veranderen ook daar en een zo’n verandering is het verplichte fluorescerend hesje. Sinds 1 januari 2016 dien je voor jezelf én voor een eventuele passagier namelijk een hesje te hebben, inclusief CE-keur, welteverstaan. Zowel oranje als geel is toegestaan.

Op zich geen overbodige luxe, natuurlijk. Veiligheid is immers behoorlijk belangrijk, maar twee hesjes ten alle tijden bij je hebben is in de auto geen enkel probleem, terwijl op de moderne motorfiets bergruimte schaars is. En met een boetebedrag van 38 euro per ontbrekend hesje valt het te overwegen de hesjes fijn thuis te laten, al raden we het natuurlijk niet aan.

Ware het niet dat bij een noodstop in de kraag gevat worden zonder hesje je even wat meer kost. Dan kan de boete namelijk oplopen tot liefst 750 euro. Ruziën met oom agent in je beste Frans zal je niet helpen, vrezen we. Al kun je het proberen. Wanneer hij je vraagt naar je ‘gilet de haute visibilité’, weet je nu in ieder geval dat hij je hesje bedoelt.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.