vrijdag 26 april 2024

Fluorescerend hesje verplicht

Het nieuwe jaar vangt aan en er verandert van alles, zo ook op de Franse wegen. De regeltjes veranderen ook daar en een zo’n verandering is het verplichte fluorescerend hesje. Sinds 1 januari 2016 dien je voor jezelf én voor een eventuele passagier namelijk een hesje te hebben, inclusief CE-keur, welteverstaan. Zowel oranje als geel is toegestaan.

Op zich geen overbodige luxe, natuurlijk. Veiligheid is immers behoorlijk belangrijk, maar twee hesjes ten alle tijden bij je hebben is in de auto geen enkel probleem, terwijl op de moderne motorfiets bergruimte schaars is. En met een boetebedrag van 38 euro per ontbrekend hesje valt het te overwegen de hesjes fijn thuis te laten, al raden we het natuurlijk niet aan.

Ware het niet dat bij een noodstop in de kraag gevat worden zonder hesje je even wat meer kost. Dan kan de boete namelijk oplopen tot liefst 750 euro. Ruziën met oom agent in je beste Frans zal je niet helpen, vrezen we. Al kun je het proberen. Wanneer hij je vraagt naar je ‘gilet de haute visibilité’, weet je nu in ieder geval dat hij je hesje bedoelt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen