13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Fluorescerend hesje verplicht

Het nieuwe jaar vangt aan en er verandert van alles, zo ook op de Franse wegen. De regeltjes veranderen ook daar en een zo’n verandering is het verplichte fluorescerend hesje. Sinds 1 januari 2016 dien je voor jezelf én voor een eventuele passagier namelijk een hesje te hebben, inclusief CE-keur, welteverstaan. Zowel oranje als geel is toegestaan.

Op zich geen overbodige luxe, natuurlijk. Veiligheid is immers behoorlijk belangrijk, maar twee hesjes ten alle tijden bij je hebben is in de auto geen enkel probleem, terwijl op de moderne motorfiets bergruimte schaars is. En met een boetebedrag van 38 euro per ontbrekend hesje valt het te overwegen de hesjes fijn thuis te laten, al raden we het natuurlijk niet aan.

Ware het niet dat bij een noodstop in de kraag gevat worden zonder hesje je even wat meer kost. Dan kan de boete namelijk oplopen tot liefst 750 euro. Ruziën met oom agent in je beste Frans zal je niet helpen, vrezen we. Al kun je het proberen. Wanneer hij je vraagt naar je ‘gilet de haute visibilité’, weet je nu in ieder geval dat hij je hesje bedoelt.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen