Le Dakar: tweede etappe ingekort

Le Dakar begint moeizaam, want na een heftig ongeval tijdens de proloog, waarbij toeschouwers gewond raakten, en een afgelasting van de eerste etappe, wordt nu de tweede etappe ingekort.

Bedoeling was dat de motor- en quadrijders een special stage van 450 kilometer af zouden gaan leggen, maar net als gisteren speelt regen de loodzware rally parten. De A.S.O. heeft daarom besloten dat de het getimede gedeelte van de race ingekort wordt tot ‘slechts’ 354 kilometer. De tweede etappe vertrekt vandaag vanuit Villa Carlos Paz en eindigt in Termas de Río Hondo. Die laatste plaats klinkt je wellicht bekend in de oren, want het circuit waar de Argentijnse ronde van de MotoGP plaatsvindt ligt er ook.

De slechte weersomstandigheden op het continent komen op conto van een bovengemiddelde heftige El Niño, een weersverschijnsel waarbij opgewarmd zeewater het weer lokaal flink overhoop gooit. En zo blijkt nu wel. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.