dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Le Dakar: tweede etappe ingekort

Le Dakar begint moeizaam, want na een heftig ongeval tijdens de proloog, waarbij toeschouwers gewond raakten, en een afgelasting van de eerste etappe, wordt nu de tweede etappe ingekort.

Bedoeling was dat de motor- en quadrijders een special stage van 450 kilometer af zouden gaan leggen, maar net als gisteren speelt regen de loodzware rally parten. De A.S.O. heeft daarom besloten dat de het getimede gedeelte van de race ingekort wordt tot ‘slechts’ 354 kilometer. De tweede etappe vertrekt vandaag vanuit Villa Carlos Paz en eindigt in Termas de Río Hondo. Die laatste plaats klinkt je wellicht bekend in de oren, want het circuit waar de Argentijnse ronde van de MotoGP plaatsvindt ligt er ook.

De slechte weersomstandigheden op het continent komen op conto van een bovengemiddelde heftige El Niño, een weersverschijnsel waarbij opgewarmd zeewater het weer lokaal flink overhoop gooit. En zo blijkt nu wel. 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen