Le Dakar: Toby Price begint goed

Australiër Toby Price kreeg dan wel meteen het juiste materiaal om indruk te maken, aangezien de Red Bull KTMs van het fabrieksteam zo’n beetje het meest gewilde wapentuig van de Dakar rally is, maar dat betekent nog niet dat een overwinning gegeven is.

Price reed een foutloze rit op tijdens de ingekorte etappe van vandaag, en dat was ook wel nodig. De nummer twee kwam namelijk niet meer dan twintig seconden later binnen. Ruben Faria liet een tijd van 3:46:44 uur noteren. Denk je eens in hoe weinig dat scheelt, zeker wanneer je bedenkt dat beiden haast identieke motoren rijden – als is die van Faria omgedoopt tot een Husqvarna – en allebei 354 kilometer op snelheid afgelegd hebben bij minder dan ideale omstandigheden.

Winnaar van de proloog, Joan Barreda Bort, gaf 3:22 minuten toe op Price en moet genoeg nemen met een zesde tijd. Beste Nederlander van de dag was Hans Vogels. De Brabander noteerde met zijn KTM een dertigste tijd, 15:07 minuten achter de etappewinnaar. Verhoeven en Van Pelt finishten als 35e en 37e. Utrechtenaar Maikel Verkade wist vervolgens nog net een plek in de top-50 te pakken.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.