13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Le Dakar: Toby Price begint goed

Australiër Toby Price kreeg dan wel meteen het juiste materiaal om indruk te maken, aangezien de Red Bull KTMs van het fabrieksteam zo’n beetje het meest gewilde wapentuig van de Dakar rally is, maar dat betekent nog niet dat een overwinning gegeven is.

Price reed een foutloze rit op tijdens de ingekorte etappe van vandaag, en dat was ook wel nodig. De nummer twee kwam namelijk niet meer dan twintig seconden later binnen. Ruben Faria liet een tijd van 3:46:44 uur noteren. Denk je eens in hoe weinig dat scheelt, zeker wanneer je bedenkt dat beiden haast identieke motoren rijden – als is die van Faria omgedoopt tot een Husqvarna – en allebei 354 kilometer op snelheid afgelegd hebben bij minder dan ideale omstandigheden.

Winnaar van de proloog, Joan Barreda Bort, gaf 3:22 minuten toe op Price en moet genoeg nemen met een zesde tijd. Beste Nederlander van de dag was Hans Vogels. De Brabander noteerde met zijn KTM een dertigste tijd, 15:07 minuten achter de etappewinnaar. Verhoeven en Van Pelt finishten als 35e en 37e. Utrechtenaar Maikel Verkade wist vervolgens nog net een plek in de top-50 te pakken.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen