donderdag 29 februari 2024

Fogarty naar Ducati Clubrace

Na alle interne problemen rondom de Ducati Clubrace-commissie is er goed nieuws te melden over de 2012-editie. Niemand minder dan King Carl Fogarty komt op zondag 13 mei, de officiële racedag, langs. Wat zeggen we, hij gaat zelfs rijden met een 1199 Panigale. Een uniek moment want Foggy reed nog nooit op het nieuwe Assen. Even leek het zelfs dat de viervoudig WK Superbike-kampioen op een van zijn kampioensmachines in actie zou komen maar dat lukte helaas toch niet vanwege organisatorische redenen. Wel zullen een aantal bijzondere fabrieks-Ducati’s aanwezig zijn.

De inbreng van MOTOR Magazine is dit jaar helaas kleiner als gewend. Zo is Allez Allez Overzee, om maar iemand te noemen, nog steeds aan het bijkomen van de vorige keer…  Gelukkig is de Novabike, een project van dit magazine en studenten van de TU, wel aanwezig in de ONK/EK Supermono. Tijdens de verregende Paasraces pakte Hugo van den Berg pole dus qua snelheid zit het goed. Nu is het tijd om de betrouwbaarheid naar een iets hoger plan te brengen want de race duurde te kort.

Aan de opzet van de Clubrace 2012 is flink gesleuteld. Zo is er meer ruimte voor Ducati-rijders (hierdoor zijn de Bears en Thunderbikes van het programma verdwenen), is het demorijden terug op de agenda en wordt er echt geracet op zaterdag! Mocht je 11, 12 of 13 mei niets te doen hebben, er wordt nog gezocht naar vrijwilligers. Aanmelden kan via bestuurslid.techniek@ducaticlub.nl.

Op www.ducaticlub.nl is alle overige Clubrace-informatie te vinden.

Foto: 2Snap

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen