Hoofdacts dance Zwarte Cross bekend

De nieuwe festivalweide ‘De Dansvloer’ heeft de (inter)nationale hoofdacts voor het festivalweekend op 20, 21 en 22 juli bevestigd. Don Diablo was al eerder bekend, maar nu zijn ook Nobody Beats The Drum, de Britse dubstep-formatie Modestep en Boemklatsch toegevoegd aan het programma.

Dat de Zwarte Cross en dance goed samengaan bleek tijdens de vorige editie toen Junkie XL een verrassingsoptreden verzorgde op het festival. Naar aanleiding van dit onverwachte feest besloot festivaldirectie Tante Rikie een extra festivalweide toe te voegen, geheel in Zwarte Cross stijl. ‘In ‘De Dansvloer’ zijn niet alleen maar beukende beats te horen, ’s middags bouwen we het eerst rustig op met wereldse balkanklanken om vervolgens heerlijk dansend de nacht in te gaan’, aldus festivaldirectrice Tante Rikie.   

DJ collectief Boemklatsch en Nobody Beats The Drum, die momenteel scoren in de VS, komen met een speciale videoshow naar het festival.  Boemklatsch maakt tevens een remix van het festivallied ‘Zwarte Crosser’, vanaf eind mei te downloaden via de website van de Zwarte Cross.  Naar aanleiding hiervan heeft N.E.W., het platform voor nieuwe elektronische muziek, een remix competitie uitgeschreven met als prijs een plek op het podium van ‘De Dansvloer’.

Naast de hoofdacts spelen ook Baskerville, Las Balkanieras, Henzel & Disco Nova en Dem Slackers op de nieuwe festivalweide. De laatste acts worden deze maand bekend gemaakt. Met toevoeging van ‘De Dansvloer’ komt het aantal Zwarte Cross-podia op 24. Het Zwarte Cross Festival vindt plaats van 20 t/m 22 juli in Lichtenvoorde. Op meer dan 20 podia zullen meer dan 100 bands en ruim 800 theaterartiesten optreden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.