vrijdag 7 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Formule 1 vs Superbike

De aloude vraag ‘wat is sneller, een auto of een motor?’ is inmiddels al heel wat keren beantwoord, en vaak kwam de motor er slechter vanaf dan vooraf gehoopt. Die vierwielers hebben toch net even wat meer grip, wat bij het remmen en in bochten dusdanig veel scheelt, dat de betere acceleratie de motorfiets niet meer gaat redden. 

En ondanks dat we hiermee waarschijnlijk de hele conclusie van het programma al weggegeven hebben, zal het sowieso wel een interessant programma worden: David Coulthard in een Red Bull Racing Formule 1-wagen tegen Guy Martin op zijn Isle of Man TT BMW S1000RR-superbike. Vooruit, bovenstaande weggegeven conclusie is van toepassing op gelijktijdig starten van hetzelfde punt op een gesloten omloop, en dat dachten ze bij Channel 4 waarschijnlijk ook.

Om het programma toch interessant te maken en houden, gaan Coulthard en Martin daarom een aantal uitdagingen aan. Variërend van die gesloten omloop en acceleratietest tot een slalomproef en remtest. Kortom, kansen genoeg voor Guy Martin om de eer van de tweewieler hoog te houden!

Channel4 zendt het programma uit op donderdag 17 maart aanstaande om 22.00 uur Nederlandse tijd. Mocht Channel4 niet in je mooie digitale televisiepakket zitten, dan duikt het later dat weekend vast ook wel ergens online op. Gaan we gewoon van uit!

[justified_image_grid ids=23484,23485,23486,23487]

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen