Formule 1 vs Superbike

De aloude vraag ‘wat is sneller, een auto of een motor?’ is inmiddels al heel wat keren beantwoord, en vaak kwam de motor er slechter vanaf dan vooraf gehoopt. Die vierwielers hebben toch net even wat meer grip, wat bij het remmen en in bochten dusdanig veel scheelt, dat de betere acceleratie de motorfiets niet meer gaat redden. 

En ondanks dat we hiermee waarschijnlijk de hele conclusie van het programma al weggegeven hebben, zal het sowieso wel een interessant programma worden: David Coulthard in een Red Bull Racing Formule 1-wagen tegen Guy Martin op zijn Isle of Man TT BMW S1000RR-superbike. Vooruit, bovenstaande weggegeven conclusie is van toepassing op gelijktijdig starten van hetzelfde punt op een gesloten omloop, en dat dachten ze bij Channel 4 waarschijnlijk ook.

Om het programma toch interessant te maken en houden, gaan Coulthard en Martin daarom een aantal uitdagingen aan. Variërend van die gesloten omloop en acceleratietest tot een slalomproef en remtest. Kortom, kansen genoeg voor Guy Martin om de eer van de tweewieler hoog te houden!

Channel4 zendt het programma uit op donderdag 17 maart aanstaande om 22.00 uur Nederlandse tijd. Mocht Channel4 niet in je mooie digitale televisiepakket zitten, dan duikt het later dat weekend vast ook wel ergens online op. Gaan we gewoon van uit!

[justified_image_grid ids=23484,23485,23486,23487]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.